Новини

Тут повинно бути зображення

Спеціалісти КП «Водоканал» забезпечують надійність роботи каналізаційних насосних станцій

Навіть в умовах воєнного стану та під постійними ракетними загрозами з боку ворога, працівники комунального підприємства «Водоканал» завжди дбають про забезпечення запоріжців цілодобовими послугами з водопостачання та водовідведення.

Так, нещодавно, на 15 з 47 існуючих на підприємстві каналізаційних насосних станціях міста, проведена модернізація запірної арматури. Одна з насосних станцій, яка пройшла модернізацію, є однією із найбільших в місті, вона перекачує 70% стоків лівого берега, які надходять з декількох районів міста.

За рахунок коштів спеціального фонду міського бюджету від екологічних надходжень в липні 2023 року, для встановлення на каналізаційних насосних станціях, були придбані сучасні засувки клинового типу з електроприводом діаметрами 200мм, 250мм, 300мм, 400мм та 600мм в кількості 21 одиниця, а також 5 зворотних клапанів фланцевих відкидного типу, 5 насосів Hydro-Vacuum FZY та перетворювач частоти VLTAQUA.

Все це новітнє обладнання встановлене спеціалістами підприємства в машинних залах каналізаційних насосних станцій, на зміну старій запірній арматурі, яка через довготривалий час експлуатації виходила з ладу та потребувала частого ремонту. Проведення заміни запірної арматури на каналізаційних насосних станціях дозволить здійснювати переключення насосних агрегатів при виконанні технічного обслуговування, щоб не допустити збою в роботі системи водовідведення міста Запоріжжя.

06.09.2023