Новини

Тут повинно бути зображення

До відома мешканців м. Запоріжжя щодо  якості води

З середини квітня поточного року розпочався весняний паводок, спричинений значною кількістю опадів на території басейну верхнього Дніпра,   внаслідок якого ГЕС Дніпровського каскаду почали інтенсивний скид води, що призвело до різкого погіршення якості води в річці Дніпро в районі водозаборів КП «Водоканал».

Слід  зазначити, що якість води у Дніпрі залежить від багатьох факторів, в першу чергу від гідрологічного режиму водосховищ Дніпровського каскаду, зокрема наявність паводків, гідробіологічних та гідрохімічних процесів  водосховищ та напряму впливає на технологічні процеси Дніпровських водопровідних станцій №1,2.

         У зв’язку з погіршенням стану води р. Дніпро КП «Водоканал» приймає всі необхідні корегування технологічного процесу очищення води. Забезпечується необхідна кількість реагентів. Але, звертаємо увагу мешканців, що під час паводка може тимчасово зрости такий показник водопровідної води, як «забарвленість». Тобто, вода у цей період може мати злегка жовтуватий колір. Цей показник впливає на якість води лише візуально і не свідчить про її небезпечність.

Наші фахівці щодня та цілодобово відбирають проби води на всіх етапах водопідготовки, здійснюють контроль за фізико-хімічними, мікробіологічними та органолептичними показниками. Наразі якість водопровідної води на виході зі станцій та в мережі міста залишається в межах норм та відповідає вимогам ДСанПіН «Показники безпечності та окремі показники якості питної води в умовах воєнного стану та надзвичайних ситуаціях іншого характеру» та ДСанПіН 2.2.4-171-10.

В умовах воєнного стану та під час надзвичайних ситуацій іншого характеру КП «Водоканал» приймає всі необхідні заходи щодо забезпечення населення якісною та безпечною питною водою.

24.05.2024