Новини

Тут повинно бути зображення

До відома мешканців міста Запоріжжя

Весняний паводок у цьому році відрізняється своєю стрімкістю і масштабністю. Більшість ГЕС почала інтенсивний скид води, що призвело до залпового погіршення якості води в річці. В Запоріжжі також іде інтенсивний скид води з верхнього б’єфу.

Якість води у Дніпрі залежить від: наявності паводків, гідрохімічних явищ в воді по каскаду річки, роботи водосховищ і напряму впливає на технологічні процеси водопровідних станцій.

КП «Водоканал» приймає всі необхідні корегування технологічного процесу очищення води. Забезпечується необхідна кількість реагентів.

Але, звертаємо увагу мешканців, що під час паводку може тимчасово зрости такий показник водопровідної води, як кольоровість. Тобто, вода у цей період може мати злегка жовтуватий колір. Цей показник впливає на якість води лише візуально і не свідчить про її небезпечність.

Наші фахівці щодня та цілодобово відбирають проби води на всіх етапах водопідготовки, здійснюють контроль за фізико-хімічними, мікробіологічними та органолептичними показниками і гарантують, що вода у Запоріжжі залишається безпечною. Наразі якість водопровідної води залишається в межах норм.

19.04.2023